Studenții și medicii-rezidenți vor fi remunerați pentru stagiul de practică în instituțiile medico-sanitare publice

Publicat: 03.07.2020

 

rezidentiStudenții și medicii-rezidenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, care vor efectua până la finele acestui an un stagiu practic de 3 luni în instituțiile medico-sanitare publice, antrenate în controlul și combaterea infecției COVID-19, vor fi remunerați. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, în data de 3 iulie curent, de către Cabinetul de miniștri.

Valoarea burselor este de 1600 lei pentru medicii și farmaciștii rezidenți și 1200 lei - pentru studenți. Bursa pentru stagiul de practică se va acorda inclusiv și în anul de studiu 2021-2022, în cazul în care persoana va efectua, pe parcursul anului 2021, un stagiu de practică în aceleași condiții. 

Вursеlе pentru stagiul de practică se fixează o dată pe an, iar persoanele care vor fi remunerate în acest mod pot beneficia concomitent de alte tipuri de burse finanţate din bugetul de stat, stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 1009/2006.

Potrivit Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, documentul aprobat are drept scop stimularea tinerilor antrenați în controlul și combaterea infecției COVID-19. Pentru acordarea burselor respective din bugetul de stat vor fi alocate 6,6 milioane de lei.

rezidenti
USMF
studenți
medici-rezidenţi
stagiu de practică
remunerare
combaterea covid-19
MSMPS

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii